Головна » Про iнститут

Про iнститут

Інститут є провідним науково-медичним центром в Україні в області онкології та радіології. Сфера діяльності інституту включає онкохірургію, радіаційну онкологію, ядерну медицину, променеву діагностику, лікування променевої патології, радіобіологію, радіаційну гігієну та безпеку, дозиметрію і метрологію іонізуючих випромінювань в медицині. 

Клініка інституту має 220 ліжок, 80 місць денного стаціонару і ліцензована по 35 медичних спеціальностей. Щорічно виконується понад 2500 операцій різного профілю і складності, проводиться променева терапія більш ніж 2000 хворим, близько 100 пацієнтів отримують радіонуклідну терапію. 

Надається можливість: проведення наукових досліджень на базі клініки та експериментальних підрозділів інституту; проведення клінічних випробувань нових фармпрепаратів та медичної апаратури; організації шкіл, майстер-класів, конференцій, форумів національного і міжнародного рівня.

    Історія

    Установа була заснована 30 липня 1920 р. Постановою Раднаркому УРСР як Всеукраїнська рентгенівська академія, з 1923 р. — це рентгено-онкологічний інститут; з 1925 р. — Український рентгено-радіологічний та онкологічний інститут; з 1955 р. — Харківський науково-дослідний інститут медичної радіології з основною науковою проблемою «Наукові основи медичної радіології»; з 2000 р. — Інститут медичної радіології ім. С. П. Григор’єва, а з 2007 р. він отримав статус державної установи.

    Керівництво

    Директор інституту: Красносельський Микола Віллєнович професор, доктор медичних наук

    Діяльність

    Наукова дiяльнiсть. Діяльність клiнiки iнституту. Пiдготовка кадрiв. Комітет з біомедичної етики клінічних та експериментальних досліджень. Міжнародна співпраця. Наші розробки (методичні документи, патенти та ін.) Лiкування.

Посилання на статут - Статут