Головна » КЛІНІКА » ВІДДІЛ ОНКОЛОГІЧНОЇ ХІРУРГІЇ » Кабінет інтервенційної онкології

Кабінет інтервенційної онкології

Олександр Вадимович Панов
Керівник підрозділу:
ПАНОВ Олександр Вадимович
лікар-ендоскопіст вищої категорії
Контактна інформація: (057) 725-50-47
E-mail: minisurg@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/minsurg
Години прийому: пн.–пт. з 800 до 1500 в кабінеті ендоскопії.

 

Кабінет ендоскопії у складі різних відділень інституту функціонує з 1980 р., з 1998 р. – як самостійний підрозділ, а з 2014 р. – у складі групи малоінвазивної хірургії, ендоскопії та інтервенційної радіології.

З моменту створення і дотепер кабінетом завідує О. В. Панов, лікар-ендоскопіст вищої категорії, який пройшов навчання та стажування в Україні, Канаді, Угорщині та Росії.

Діяльність групи малоінвазивної хірургії, ендоскопії та інтервенційної радіології спрямована на вирішення лікувально-діагностичних завдань з використанням ультразвукового, ендоскопічного та рентгенологічного контролю, що дозволяє проводити діагностику та лікування широкого спектра захворювань з мінімальним травматизмом: установку і видалення стентів; балонну дилатацію стриктур (стравохідних, шлункових, трахеобронхіальних, сечовідних); поліпектомію та ін., дренування рідинних скупчень і абсцесів черевної, грудної порожнин при запальних і ускладнених формах злоякісних захворювань; корекцію ускладнень після операцій та спецлікування онкохворих (накладання нефростоми та ін.).

Застосування цих технологій дозволяє ліквідувати механічні жовтяниці, здійснювати лікування простих і паразитарних кіст печінки, підшлункової залози, селезінки, малого таза, черевної порожнини зі збереженням цілісності органа. За їх допомогою постійно виконується пункційна і трепанбіопсія пухлин у різних органах, що дозволяє оцінити молекулярно-генетичну характеристику пухлини та ефективність лікування на різних етапах.

Виконується установка черезшкірних венозних і перитоніальних, плевральних порт-систем для проведення тривалої системної хіміотерапії та тривала знеболювальна терапія у пацієнтів із хронічними болями (у передуральний простір).

Кабінет оснащений сучасними відеоінформаційними комплексами експертного класу і фіброскопами, які дозволяють проводити діагностичні дослідження, маніпуляції та ендоскопічні операції: езофагогастродуоденоскопію; колоноскопію, цистоскопію, бронхоскопію, бронхоскопію з трансбронхіальною аспіраційною біопсією.