Головна » КЛІНІКА » ВІДДІЛ ОНКОЛОГІЧНОЇ ХІРУРГІЇ » Відділення анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії

Відділення анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії

Крутько Євгеній Миколайович
Керівник підрозділу: 
КРУТЬКО Євгеній Миколайович
доктор медичних наук, доцент,
лікар-анестезіолог вищої категорії.
Контактна інформація: +38 (067) 93-14-314
Контактна інформація: +38 (057) 704-10-66
e-mail: e.krutko@mail.ru

 

Підрозділ заснований в 1980 р. як відділення інтенсивної терапії, з 1984 р. — відділення анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії; 2012–2014 рр. — палата інтенсивної терапії при відділенні онкохірургії, починаючи з серпня 2014 р. — відділення анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії.

Відділення очолює з 2014 р. – доктор. мед. наук, доцент Є. М. Крутько.

Тут працюють лікарі анестезіологи:  Підріз Е.В., лікар вищої категорії; Храмцов Р.О., лікар вищої категорії; Шульга М.В, к.м.н. лікар вищої категорії;, Пилипенко С.О. к.м.н. лікар вищої категорії, Павоюченко О.С. лікар вищої категорії.

З 2014 року співробітниками відділення опубліковано 52 наукові роботи.

Видано 4 монографії та 1 учбовий посібник.

У відділенні постійно розроблюються та удосконалюються способи та методи інтенсивної терапії направлені на протекцію органів та систем у онкологічних хворих.

Відділення займається науковою діяльністю. Виконано 2 науково дослідні роботи, та виконуються в даний час 2 НДР.

За матеріалами НДР захищені кандидатські дисертації та опубліковані наукові статті у фахових виданнях. Отримано 7 патентів на винаходи.

Вже понад рік одне з направлень відділення є впровадження в інтенсивну терапію у онкологічних хворих еферентних методів лікування, як компонент інтенсивної терапії поліорганної недостатності.

Комплекс анестезіологічних заходів оперативних утручань, проводиться в повному обсязі з використанням сучасних методик і препаратів : загальна анестезія з апаратом штучної вентиляції легенів, із збереженим спонтанним диханням, провідникова анестезія, спинномозкова анестезія та ін.

З основних напрямків роботи відділення є розробка нових і впровадження сучасних способів і методів анестезії та інтенсивної терапії у хворих на онкологічні захворювання різних локалізацій.

Клінічна діяльність:

– Відділення допомагає хворим з операціями на органах грудної клітини, черевної порожнини, малого тазу, операції на голові та шиї, на кінцівках, також у відділенні передбачені ліжка для хворих з ускладненням хемо та променевої терапії. Особлива увага приділяється хворим в критичних станах ТЄЛА при якій виконується системний та місцевий тромболізис. поліорганна недостатність. Дихальна недостатність різного ступеню важкості.

– Проліковано пацієнтів за останні 5 років понад 5000 хворих в середньому 1000 – 1200 хворих на рік.

– Відділення оздоблено приточно – відточною вентиляцією в 2х палатах інтенсивної терапії, 10 апаратів штучної вентиляції легень 4 з яких експертного класу. 10 прикроватних моніторів пацієнта, 12 шприцевих насосів. У відділенні розроблено методику гемофільтрації та впроваджено в практику мобільний апарат для гемодиалізу,. відділення оснащене окремою лабораторією для критичних станів. З 2022 року у відділення отримало апарат УЗД, що підвищіло якість надаваїмої допомоги онкохворим.

Перспективи

Дооснащення відділення апаратами ШВЛ експертного класу, Продовження наукових досліджень у хворих що знаходяться в критичних станах

Контактна інформація: (057)704-10-66; (057) 704-10-98; e-mail: e.krutko@gmail.com