Головна » КЛІНІКА » ВІДДІЛ РАДІОЛОГІЇ » Відділення клінічної онкології і гематології

Відділення клінічної онкології і гематології

 

Співробітники відділення:

– Зав. відділенням: Кандидат медичних наук Насонова А.М.-лікар онколог вищої категорії,

– Кандидат медичних наук Слободянюк О.В.-лікар-онколог вищої категорії,

– Коломацька В.В.- лікар-онколог вищої категорії,

– Ланько Л. Г.- лікар-онколог вищої категорії,

– Сплюхина О.В.-лікар-онколог,

– Пушкар О.С.-лікар-онколог,

– Ходак В.П.- лікар-гематолог вищої категорії,

– Голубєва Л.В.- лікар-гематолог 1-ої категорії,

– Мужичук І.В.- лікар-гематолог вищої категорії,

– Боброва В.М.- лікар-гематолог 2-ої категорії.

Відділення клінічної онкології та гематології засноване у 2000-ому році як відділення хіміотерапії.

З 2014-го року трансформоване у блок хіміотерапії у складі відділення дистанційної променевої поєднаної і комплексної терапії.

З 2017-го року відділення виділене в окремий адміністративний підрозділ- відділення клінічної онкології та гематології.

Відділення очолювали:

– М.В. Жукова (2000-2004рр.)

– к.м.н. О.М. Тарасова (2004-2014 рр.)

– д.м.н. В.П. Старенький (2014-2017 рр.)

– к.м.н. А.М. Насонова (з 2017 року).

Основні напрямки наукової діяльності відділення:

Співробітники відділення клінічної онкології та гематології активно займаються науково-дослідною роботою.

З 1999 року на базі відділення проводяться міжнародні клінічні дослідження лікарських засобів та технологій. За 23 роки співробітники відділення приймали участь у більш ніж 50-ти дослідженнях з лікування раку грудної залози, легень, кишківника, нирок, пухлин голови та шиї, геніталій, гемобластозів.

Відділення є базою для навчання майбутніх клінічних онкологів та гематологів. Більше 30-ти молодих лікарів пройшли інтернатуру у відділенні за останні два роки.

Фахівці відділення є активними виконавцями в науково-дослідних розробках інституту. Мають публікації в наукових вітчизняних та зарубіжних виданнях, приймають участь в науково-практичних конференціях вітчизняного та міжнародного рівня.

Відділення розраховане на 50 ліжок, у тому числі 20 ліжок стаціонару денного перебування, і забезпечене комфортабельними умовами для перебування пацієнтів, а також палатами підвищеної комфортності.

У відділенні проводиться хіміотерапія всіх видів: неоад’ювантна (передопераційна), ад’ювантна (післяопераційна або профілактична), паліативна - при поширених та неоперабельних станах, протипухлинна гормонотерапія, лікування бісфосфонатами, протипухлинна імунотерапія, таргетна терапія.

Щоденна клінічна робота відділення організована відповідно до міжнародних протоколів провідних світових протиракових співтовариств: National Comprehensive Cancer Network (NCCN, Національна комплексна протиракова мережа США), American Society of Clinical Oncology (ASCO, Американське товариство клінічної онкології), ESMO (Європейське товариство медичних онкологів), EHA (Європейська асоціація гематологів).

Основні види лікувальних методик, які застосовуються у відділенні:

В повсякденній практиці використовуються можливості сучасної молекулярної діагностики з метою індивідуалізації протипухлинного лікування:

– молекулярне профілювання (OncoDeep, OncoSELECT),

– прогностична панель (Oncotype DX Breast Recurrence Score, Oncotype DX Breast DCIS Score)

– спадкова панель (COLOR GENOMICS),

– визначення мутації драйверних генів при захворюванні легень, грудної залози, органів шлунково-кишкового тракту, геніталій, меланоми, гематологічних хвороб.

Лікарі відділення за графіком проводять консультативний прийом пацієнтів у поліклініці установи. Приймають первинних хворих та виконують динамічне обстеження пацієнтів протягом тривалого часу.

Відділення клінічної онкології та гематології - це колектив професіоналів, висококваліфікованих лікарів, медичних сестер та молодшого медичного персоналу, метою якого є забезпечення сучасного лікування та комфорту усім пацієнтам - громадянам України та іноземцям, без обмежень.

Контактний телефон: (057) 725-50-63; (057) 725-50-62; (057) 725-50-43